28 maj 2009

Demokratidag på Västerviksgymnasiet

Idag har det varit en heldag på Västerviksgymnasiet. Har stått i en aula med andra partier och hållit samma fyra-minuters presentation av mitt parti, sex gånger. Nåja, det blev väl aldrig riktigt samma anförande två gånger, får då hade det inte känts naturligt. :)

Träffade MP-kandidaten Akko Karlsson och blev nästan rädd över vilka åsikter som florerar och lyfts fram i det partiet. Bland annat försökte hon på fullt allvar tuta i ungdomarna att man inte kan vara för kärnkraft utan att också vara för kärnvapen(!) och försökte upprepade gånger klumpa ihop de konservativa med de liberala i Europaparlamentet. Jag kan upplysa om att det finns ingen ”liberalkonservativ grupp” i parlamentet och jag förstår inte varför hon försöker klumpa ihop liberalernas människosyn, som Miljöpartiet ligger mycket nära, med de konservativas. Nåja, osaklig smutskastning verkar vara Miljöpartiets strategi för närvarande.

Även Piratpartiets Mattias Bjärnemalm var där, och han återkom i sitt anförande till att ”de andra partierna pratar om integritet nu helt plötsligt, men är det någon som kan tro att de hade prioriterat de här frågorna om inte vi i PP hade lyft upp det på dagordningen?”. Jag kontrade med att Folkpartiets parlamentariker Olle Schmidt röstade nej till IPRED innan Piratpartiet ens var födda, och att han nyligen beskrevs – av vänstern! – som den borgare som ”räddade Internet” under de gångna fem åren.

Inga kommentarer: