12 maj 2009

Bra för barnen, men arrogant skött av vänstern

Men så bra. Kalmars omorganisering av skolorna till 6-9-skolor ser nu ut att inte bli av (för ytterområdena). Föräldrarnas pålästa argument har gjort intryck även på socialdemokraterna. Men sättet sossarna sköter detta på är djupt oärligt.

Detta är nämligen en helt annat linje än det som de försökt förankra hos oss i alliansen den senaste veckan. Så sent som i fredags eftermiddag fick vi handlingarna inför nästa möte, och majoritetens ”förslag till beslut”, som det kallas, var helt i linje med den 6-9 omorganisering som drivits och som föräldrarna har klagat på. Värre, till och med, eftersom de aktivt ville ta bort skolornas rätt att organisera om årskullarna vid behov, som det har varit hittills.

Men nu är det alltså annat ljud i skällan. Vänstern ville väl vara ensamma om att få hålla sin presskonferens. Och skapa illusionen av att de går emot någon annan än sig själva. De visar total brist på respekt för den demokratiska processen i sin jakt på politiska poäng. Det är samma melodi som när de plötsligt kom med sin skattehöjning. Men det är tyvärr ett politiskt rävspel som vi oppositionspolitiker och medborgare fått bli vana vid här i Kalmar.

Jag har skrivit tidigare om vad jag själv tycker om 6-9 organiseringen.

Jag är nu väldigt nyfiken på att få se hur vänstermajoritetens konkreta förslag till beslut ser ut på onsdag nästa vecka. De måste ju även få ihop ekonomin, eftersom de har skurit ned på skolan och hävdat att det är ekonomin, som kräver 6-9 organiseringen. Än är det för tidigt att ropa hej.

Inga kommentarer: