21 maj 2009

Parlamentarikerna som inte röstar som de lär


KohoVolit.eu presenterar en översikt av hur svenska europaparlamentariker röstar, inte helt olikt political compass. Några kommentarer kring mina politiska motståndare:

  • Vänsterpartiet, som säger sig vilja gå ur EU och delar ut knappar där det står "Din EU-kritiska röst", röstar generellt för att göra EU mer överstatligt.

  • Anna Hedh (S), som gått till val på att vara EU-kritisk, röstar för mer överstatlighet än någon i något annat parti. Hon skiljer sig inte nämnvärt från de andra svenska sossarna i parlamentet. Vi ”vi tror mer på Europa än någon annan”-folkpartister framstår nästan som Laissez-faire i jämförelse.

  • Junilistan, som Anna Hedh klumpar ihop med ”de borgerliga” när det passar henne, ligger långt åt vänster – längre ut än hon själv.

  • Miljöpartiet är samma skrot och korn som Vänsterpartiet.

3 kommentarer:

Maria Kareliusson sa...

Hej Björn,
Länken "översikt över hur svenska eu-parlametariker röstar" fungerar inte.
De turkosa punkterna, är det liberatister månne?

Björn Brändewall sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Björn Brändewall sa...

Vad trist, de måste ha ändrat någonting. Jag hatar när länkar slutar fungera.

De turkosa vänsterprickarna är Junilistan, de bruna är V, de gröna är MP, de röda är S, de gula är FP och C, den blåa uppe till höger är Anders Wijkman (KD) och de andra blå är M.

Eftersom länken slutat fungera bör jag förtydliga: uppåt på kartan betyder ungefär "vill att fler saker bestäms på EU-nivå", vilket ju inte är riktigt samma sak som på politicalcompass-kartan.