07 april 2009

Som flugor kring en sockerbit kommer mothuggen

Sverigedemokraten Thoralf Alfsson tycker på sin blogg ungefär att jag är dum i huvudet som förespråkar öppna gränser för att rädda flyktingar från drunkningsdöden. Det kan ju enligt hans kalkyl leda till så mycket värre saker, som ”neddragningar skolan, vården och omsorgen”.

Bra att du kan prioritera, Thoralf. Men en smakfull touch i all politisk debatt där man angriper någons åsikt är: vad är alternativet?

Så, Thoralf, vilket sätt föredrar du att utlänningarna dör på? Dödade/torterade i krig eller drunknade i havet? Eller menar du att det ska vi inte ha någon åsikt om, att de får skylla sig själva som föddes i ett otryggt land?


Basse har också bloggat om det.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Toralf skriver att du är naiv inte dum i huvudet.

Björn Brändewall sa...

Jo tack jag vet, det var mitt eget ordval. Det var därför jag skrev "tycker ungefär", i ett försök att sammanfatta känslan i hela hans blogginlägg snarare än bara rubriken.

roberth sa...

Jag skulle påstå att du är både naiv och dum i huvudet!

Anders sa...

Är du heterosexuell och kristen, Björn Brändewall?

Pelle sa...

Jag tycker du kan öppna ditt boende för allmänheten. Kör på.

JTS sa...

Jag skall försöka att inte vara alltför dryg mot dig, men det blir svårt.
Om du tillsammans med ett stort antal landsmän(-kvinnor) anlände till en region någonstans i världen, skulle du hårdiskformatera dig vid riksgränsen då? Så att du skulle träda in i den nya regionen med för denna passande värderingar och synsätt. Nä, det vore rätt svårt det, det skulle inte jag heller klara av. Det gör inte heller människor som kommer från andra regioner till Sverige.
En stor anledning till att det ser ut som det gör i de regioner i världen som vi i t.ex. Sverige betraktar som u-länder beror på vilka som bor där. Du kanske tror att det bara är en slump, ungefär som en lotto(o)-vinst eller liknande. Eller så kanske du, dit (borgerliga) FP-medlemskap till trots, anser, likt de med kulturmarxistisk livsåskådning, att det är vi i den s.k. rika delen av världen som bär skuld till deras umbäranden. Detta visar i sådana fall på den största verkligt nedsättande synen på folk, att de inte själva vore kapabla att styra sitt öde.
Eller anser du att det är våran plikt här i Europa (som inte själva ökar vår folkmängd) att ta ansvar för att jordens befolkning ökar på ett sådant sätt att svältkatastrofer blir oundvikliga?
Förstår inte du att det är så många som vill komma till Europa att det i praktiken aldrig kommer att ta slut. Ett fel gör vi dock, den globala befolkningsökningen som vi ser, (den som inte bidras till från Europa)) göds med hjälp av "do gooders" likt du själv, Bengt Westerberg, genom röda korset, läkare utan gränser, SIDA, världsbanken m.m. som pumpar in pengar, "hjälp under armarna" o.s.v. till samhällsstrukturer och kulturer utan egen bärkraft. Det är jävligt provocerande att se människor (ofta borgerliga) som inte har några problem med att staten inte skall gå in och ge bidrag till företag utan egen bärkraft, medan sedan helt förneka samma fenomen gällande folk och kulturer (i andra länder). Är det inte just folk och kulturer som lyckas/misslyckas bedriva företag?
Och du tror att dessa folk/kulturer bidrar positivt till vårt land/Europa?!? Du är inte naiv, du kan bara inte förstå att det endast existerar en rät linje mellan två punkter. Detta matematiska axiom, som kännedom därom, delvis står som förklaring till västerlandets välstånd. Med sådana politiker ser vi vart det barkar.

Anonym sa...

Fortsätt med ditt goda arbete och bry dig inte vad Toralf och andra SD-anhängare anser.

Du gör ett bra arbete och vi stödjer dig.

Anonym sa...

Sverige har utvecklats och blivit till ett välståndsland tack vore personer som Björn som lyfter blicken över horisonten och se världen utifrån ett globalt perspektiv.
Detta är lätt att verifiera och det enda du behöver göra egentligen är att se på länder som varit instängda och rädslan för det främmande har gjort att de inte vågad tänka annorlunda.

Dessa nya människor tar med sig ett nyt sätt att tänka, ett nytt sätt att utvecklas.

Anonym sa...

BLOGGTIPS. Jag är författare. Förutom poesi har jag nu börjat skriva självbiografiska noveller med motiv från kyrklighet och psykvård. Kolla:

http://nattljuset.blogspot.com/

http://nattljuset.blogspot.com/

- Peter Ingestad, Solna