21 april 2009

Lite partipolitisk otrohet

Nyss hemkommen från Bosniska föreningen i Norrliden, där jag har fått lyssna på Kd:s fjärdenamn till Europaparlamentet, Christina Doctare. Hon berättade om sitt arbete som läkare i bl a Sarajevo under balkankriget, och om de våldtäktsläger som systematiskt kränkte flickor och kvinnor där – medan omvärlden blundade.

Men hon såg inte alls ut så här i verkligheten.

Christina är ju lite av en konkurrent till mig, men jag hoppas att vad Kd-röster anbelagar, att hon får många kryss så att hon kommer in i parlamentet. Hon har en sund prioritet på EU:s arbete med fred och trygghet. Hellre hon än Ella ”förbjuda snus viktigaste EU-frågan” Bohlin, liksom. Christina tror jag vore en värdig efterträdare till Kd:s nuvarande parlamentariker Anders Wijkman. Så fick hon också flest röster i Kd:s provval. Men hon flyttades ner för att hon som 65:åring var ”för gammal” för att toppa listan. Yeah right, säg det till fp:s toppkärring Marit Paulsen, 69. :)

Noterar även att det som vi i folkpartiet kallar ”vårdval Europa” kallar kristdemokraterna ”hälsopass”. Alltså fri rörlighet för patienter. Undrar om det är några konkreta skillnader i vad vi vill på den punkten?

Som avslutning bjöds vi även på lite bosnisk mat. Jättegott!

Gammal är äldst, säger Marit!

Inga kommentarer: