17 mars 2010

Slarvigt kapningsförsök från SSU

SSU är, för den som inte känner till det, ett nationellt nätverk för civilklädda clowner, som då och då vill ge intrycket av att syssla med politik. Så dock inte idag. Istället har de lämnat in en ansökan om att varumärkesskydda ordet ”Alliansen”.

SSUs ordförande Jytte Guteland anser nämligen att eftersom allianspartierna inte varumärkesskyddat namnet så är de ”slarviga”. Fast vad säger det väl då om de rödgröna, som inte heller finns i varumärkesregistret? Tänkte inte på det…

Sen har vi såna där bagateller som att man inte får registrera varumärken som är förväxlingsbara med konkurrenters redan inarbetade namn eller ägnade att vilseleda allmänheten. Vilseleda allmänheten är väl iofs nästan hela deras affärsidé, men ändå.

Detta är alltså människorna som vill göra anspråk på att styra vårt land om några år. Vi får väl vara glada att SSU kastat bort 1500 kr av sin valfond på en ansökan som aldrig kommer att gå igenom. Fortsätt så, så får de kanske inte råd att bajsa ned hotellrum längre.


Via Bawars World. Fler som tycker till: Per Ankarsjö och Fröhjdpunktse tycker att Jytte Guteland är lite för gammal för sånt här trams, Hanna Wagenius tycker att SSU kan börja med att läsa Varumärkeslagen, Aftonbladet, SvD, DN och Sydsvenskan noterar att V och MP inte heller varumärkesskyddat sig, men allra roligast är knallröda Kulturbloggen som anser att det är befängt att försöka varumärkesskydda något så generellt som ”Alliansen” och att allianspartierna därmed ska kritiseras för att låtit bli att göra just detta… eh, va?

Inga kommentarer: