15 februari 2010

Köttklister - so what?

Det går alltid att skrämma upp folk om man myntar ett tillräckligt vulgärt namn på något i maten. Som proteinet trombin, som kvällspressen döpt till ”köttklister”.

Men givet att

  1. jag inte märker någon skillnad när jag äter det
  2. det är ofarligt
  3. man inte behöver ha ihjäl lika många kor och grisar för att få fram samma mängd ”hela” köttbitar utan spill
  4. köttet därmed kan bli lite billigare i affärerna

...så tycker jag att det låter som en ganska så sweet deal!

Men alla vill ju inte ge fattiga familjer möjlighet att få råd till en helgstek. Sossarna och Miljöpartiet vill förbjuda köttlim. Det är otydligt vad de egentligen har emot det. De vill väl bara påtvinga andra sina egna privata preferenser. Såna politiker behöver vi inte fler av.

När Sverige har sagt sitt till EU så har man hållit sig till den betydligt klokare linje som allas vår mattant Marit Paulsen (FP) drivit genom åren: kräv att det ska märkas på förpackningen, så får folk välja själva om de vill ha det eller inte!

Fler som bloggat: Waldemar Ingdahl, Världens bästa Nina.

1 kommentar:

Bex sa...

Det är bara ytterligare ett steg i "äkta mat utan tillsatser"-hysterin. Budskapet är dock detsamma som tidigare: "vi begriper inte det här, därför måste det vara dåligt." Denna gång blir det dock extra komiskt eftersom det säkert är flera som även är klimatalarmister som tycker att vi borde minska köttkonsumptionen...

Det enda negativa jag kan se är att företagen säljer hopklistrat kött som "riktiga" köttbitar till fullpris bara för att tjäna lite extra. Men som du sa: med obligatorisk märkning faller ju det.