22 februari 2010

Hushållsnära tjänster skapar jobb, livskvalitet och skatteintäkter, men de rödgröna är oeniga om det

Jag skrev i lördags om det så kallade RUT-avdraget, som gjort svarta jobb vita och ger traditionellt kvinnliga sysslor lika hög status som traditionellt manliga sysslor. (Så i framtiden kanske vi kan få lite mer blandning och droppa det här med ”manliga” och ”kvinnliga” sysslor helt och hållet!)

Nu visar Rapport att detta skapar ännu mer jobb än man tidigare anat:

Trots lågkonjunkturen har hemservicebranschen växt med 50 procent det senaste halvåret. Nu sysselsätter den över 11 000 personer. Samtidigt är oppositionspartierna oense om att avskaffa skatteavdraget för hushållsnära tjänster. Miljöpartiet säger nej och hänvisar till den höga arbetslösheten.


Carina Boberg (FP) har med anledning av detta skrivit en förtjusande öppenhjärtlig apell till miljöpartisterna att överge sina röda sängkamrater.

Jag tror att vi kommer att få se mer av detta. Ju mer de rödgröna måste lämna besked inför valet, desto mer kommer deras oenighet att synas, och desto mer kommer vi se att väljarna går över till allianspartierna när de inser vad de rödgröna står för.

Samtidigt är det tråkigt att Miljöpartiet bara tycks se det som en ekonomisk fråga som är OK just under krisen. Det handlar ju även om livskvalitet och större frihet för familjer och heltidsarbetare, som får det lättare att få tiden att räcka till med dessa avdrag. Men Miljöpartiet driver ju en massa frågor som går ut på att få folk att arbeta mindre, så en sådan insikt sitter väl långt inne. Kan de aldrig våga säga att det är bra att folk som vill får arbeta mycket?

Andra som har tyckt till om detta: Seved Monke, Linander, Mikael Wendt, Linnéa Darell, Mark Klamberg, Runo Johansson, Hans Åberg, Carl B Hamilton, Rasmus och Magnus Andersson.

Inga kommentarer: