31 maj 2013

Möjlig nystart när John Bauer blir Karl-Oskar


I SVT Smålandsnytt ikväll kommenterar jag som hastigast att John Bauer-gymnasiet i Kalmar byter ägare, när JB-koncernen ska sluta med skolverksamhet pga för få elever.

Jag tycker att det var synd att eleverna och föräldrarna inte fick höra detta från personalen, utan att någon skulle läcka i förtid och skapa osäkerhet. Vid alla förändringar i skolorganisationer är det viktigt att inte skapa onödig oro för elever och föräldrar. Det mår ingen bra av. Utom möjligen socialdemokraterna, som passar på att försöka profitera på människornas oro.

Samtidigt blev jag väldigt glad när jag hörde att det är Karl-Oskarskolan som vill ta över John Bauer-gymnasiet i Kalmar. Karl-Oskarskolan ryckte även in för några år sedan, när Kalmar kommun ville lägga ned sin skola Oxhagsskolan – pga för få elever. Karl-Oskarskolan såg till att skolan kunde drivas vidare och växa, har gjort ett fantastiskt jobb för elever med mycket olika bakgrund, och håller en bra dialog med Kalmar kommun. Om Karl-Oskarskolan får ta över känns det här mycket tryggt för eleverna.

Läs mer: Barometern 1 | 2 | Östran

Inga kommentarer: