12 september 2013

Blandade nedslag om jämställdhet

Har ni tänkt på att vår regering har fler kvinnliga ministrar än manliga! Det är nog första gången i Svensk historia som det har hänt. Och utan att vara besatta av kvotering. Leading by example!

…men Kalmar å andra sidan är en av ”Sveriges 93 gubbkommuner”, enligt Dagens Samhälle som har kollat hur många kommuner som aldrig någonsin har letts av en kvinna.

* * *

#hijabuppropet kom och gick. Jag tyckte att det var ett exempel på mycket missriktad välvilja. Min kollega Ronja Ismail i Nybro skrev en oerhört stark och personlig text om hur slöjan användes för att förtrycka henne som flicka och kvinna i Iran.

* * *

Samsungs marknadsföringsavdelning behöver skärpa sig. Den här reklamfilmen känns ungefär som om man försökte göra en parodi på hur kvinnor framställs som datoranvändare. Men det är ingen parodi. Det här är andra gången i år som jag ser kvinnoförnedrande marknadsföring från Samsung. Ofräscht!

* * *

Genusfotografen är en blogg som jag nog kan rekommendera ständigt. Särskilt specialen om hur kvinnor med makt fotograferas på ett förminskande sätt.

Inga kommentarer: