09 juni 2010

Internet påverkar makthavarna: valkompassen blir lite bättre

Jag noterar att TT Spektras valkompass, som jag tidigare kritiserat, har förbättrats lite. Jag skrev ett mail till dem som sammanfattade min kritik och fick sedan svar av Stig-Björn Ljunggren.

De tycks ha uppmärksammat den synpunkt som jag (och säkert många andra) framfört, om att buggningsfrågan inte täcker in integritetsdebatten särskilt väl, och ersatt den med en FRA-fråga.

Precis som ledarbloggen analyserar, så är denna debatt ett exempel på just det som jag tycker gör Internet till ett så fantastiskt verktyg för frihet och demokrati, och därmed en oundgänglig del i en liberal värld:

  • Kritiken kan spridas blixtsnabbt mellan människor som delar ett intresse, men annars aldrig hade träffats eller ens hört talas om varandra.

  • Ingen kan göra allting. Men alltid finns det någon som gör något. Jag hade inte tid att göra ett eget test med vettigare viktning, men det hade Mikael Nilsson (PP), som i sin tur tog hjälp av det facit som hade klurats ut av Kunriri. Rekommenderas!

Fria människor hittar lösningar, eller hur? :)

Nu återstår att se om stortidningarna tar upp kampen om att skapa den bästa valkompassen, vilket i så fall bekräftar en annan liberal grundtes: att konkurrens leder till högre kvalitet för konsumenterna, i detta fall väljarna!

2 kommentarer:

Anonym sa...

En annan fråga är den om invandring. Kompassen frågar om invandring berikar. Det är klart det gör, men den massinvandring vi har haft till Sverige med kriminalitet och en livslång försörjningsbörda för oss skattebetalare är sannerligen inte berikande. Förslag på ny fråga: Tycker du att sverige har tagit emot för många invandrare? Men vill man hålla Sd utanför måste man trixa med frågorna.

Anonym sa...

Här finns en förbättrad version av valkompassen:


http://valkompass.se/