19 juni 2010

Skamlöst lurendrejeri från Maria Wetterstrand

Det här var magstarkt, även för att komma ifrån vänsterexperimentet. Miljöparti-språkröret Maria Wetterstrand marknadsför de rödgrönas budgetalternativ så här:

Enligt riksdagens utredningstjänsts beräkningar får 90 procent av befolkningen mer pengar i plånboken med det rödgröna budgetförslaget.


Från de rödgrönas budget.

Det var bara det att när de tog fram dessa beräkningar så hade de rödgröna instruerat riksdagens utredningstjänst att inte räkna in skattehöjningarna som Wetterstrand, Sahlin och Ohly vill införa för alla dessa människor. Då hade väl inte resultatet blivit lika bildskönt!

Hur oärlig får man bli?!

Andreas Bergh och Henrik Jordahl har granskat siffertrixandet och konstaterar:

  • Plus och minus går inte ihop - varje krona som de tar ifrån den rikaste tiondelen av befolkningen, förvandlas på något magiskt till 4:50 kr som de delar ut till resten av befolkningen. Totalt saknas över nio miljarder kronor!

  • De rödgröna har nämligen inte tagit med skattehöjningarna som de tänker använda för att finansiera julklapparna.

  • De jämför INTE alliansregeringen med de rödgröna, utan åren 2010 med 2011. Flera av de positiva förändringarna 2011 är därmed tack vare de skattesänkningar som alliansen beslutat om, som kommer att träda i kraft då.

De rödgröna försöker vinna valet genom att vilseleda folk. Det går inte att beskriva det på något annat sätt. Notan får vi inte se förrän efter valet. Skenheligt motsätter de sig skällsordet tobleronepolitik. Men de gör verkligen allt för att förtjäna kritiken.

Såna här politiker förtjänar inte våra röster.

Inga kommentarer: