30 januari 2013

En snabb kommentar efter att ha läst Barometern idag.

"Centern är det mest Allianstrogna partiet" säger Anders Andersson (C), som försökte få Centern i Kalmar att lämna Alliansen 2008, och sedan halv-lämnade den så fort han fick en personlig inbjudan om tillväxtgrupp med (S), och nu vill lämna Alliansen ännu mer genom att bilda majoritet med (S) och (V). Prosit!

"Väljarna har inte belönat oss i valet 2010 i Kalmar kommun för att vi gått ihop i en Allians", motiverar Anders Andersson. Som framgår ovan så var det kanske inte just viljan att hålla ihop i en allians som präglade väljarnas intryck av Anders Anderssons Kalmarcenter i valet 2010. Väljarna vill förstås veta vad det är de röstar på.

Jag blev inbjuden i höstas till den mer alliansvänlige Lennart Svenzéns (C) köksbord för en diskussion om en nystart. Vi hade ett gott samtal. Men jag sa att om vi ska bli ett trovärdigt valalternativ som allians i Kalmar så gäller det att alla spelar på samma planhalva. I Folkpartiet vet vi var vi står. För Centerpartiets del ser detta just nu ut att vara en personfråga.

Inga kommentarer: