08 oktober 2012

Jag svarar på Svenzéns alliansinbjudan

För en vecka sedan fick jag, Christopher Dywik (KD) och Karl Holst (M) en inbjudan från Lennart Svenzén (C) om förnyat allianssamarbete i Kalmar inför valet 2013. Det var välkommet, svarar jag i dagens Barometern:
Oj, vad glad jag blev av Lennart Svenzéns (C) inbjudan i lördags, om nytt allianssamarbete i Kalmar. 
Om vi ska kunna arbeta långsiktigt för ett friare och gladare Kalmar, så är det samarbete inom allianspartierna som gäller, på alla nivåer. Det är här vi har värderingarna för tillväxt, frihet och ansvarstagande. Det är vår alliansregering det bästa exemplet på, som lotsat Sverige genom finanskrisen bättre än något annat land. När jag tillträdde som vice ordförande i Kalmars Barn- och ungdomsnämnd för två år sedan prioriterade jag även att skapa ett gott debatt- och samarbetsklimat mellan våra partier, så vi vet ju att det går! 
Folkpartiet Liberalerna har aldrig stängt dörren för ett förnyat allianssamarbete i Kalmar, men ska vi ska satsa på alliansen inför valet 2014 måste Centerpartiets och Moderaternas medlemmar bestämma sig för om det är alliansen eller socialdemokraterna som gäller. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. 
Ska vi vara ett lag som på allvar visar att vi vill ta ansvar för Kalmar, kräver det att hela laget spelar på samma planhalva. Jag undrar därför om det är fler i Centerpartiet som tycker som Lennart? I så fall är det glädjande, och jag träffas gärna vid Lennarts köksbord för att diskutera mera!
Nu återstår att se vad de andra tycker. :)

1 kommentar:

Ola Gustafsson sa...

Jag hoppas verkligen att det blir något av det här. På riksnivå har jag något att rösta på som jag vill rösta på. Här finns bara Johan Persson, allt annat är en röst på det totalt okända, man har ingen aning. och faktiskt, då kan även jag som tydligt liberal folkpartist och hamna där att jag röstar på en duglig ledare med en hygglig näringspolitik! Dessutom, utan opposition är demokratin svag, det innebär att vi har svag demokrati i Kalmar idag. Och moderaterna i Kalmar..., de har visat så tydligt att de bryr sig väldigt lite om väljarna och t o m väldigt lite om valresultat, där är det bara personlig makt som gäller. Ska vi gissa att de lyckas med bedriften att inte nå upp till 50 % av partiets resultat i riket? Jag har stor respekt för Jan R Anderson och det han och några till försökte göra men nu tror jag många tänker som jag. Så länge någon av de 7 som röstade mot sina medlemmar inklusive han som röstade på sig själv (sa jag personlig makt?) har en maktposition i partiet så är det omöjligt att rösta på dem. Och olustigt att rösta på den allians som ännu inte finns i Kalmar. precis som det bara finns ett regeringsalternativ i Sverige (Alliansen) så finns det just nu bara ett regeringsalternativ i Kalmar. (S+)
Lycka till! Och jag menar det verkligen, man måste börja någonstans.