26 oktober 2012

Mer härskartekniker från Johan Persson

Förra veckan skrev Inger Hilmansson (FP) och Peter Forsberg (FP) en mycket angelägen debattartikel om att friidrotten länge varit så nedprioriterad i sossestyrda Kalmar, att medlemmar i idrottsföreningarna t ex måste åka till Nybro om de vill träna höjdhopp. Det är bokstavligen är för lågt till tak i Kalmar, i den lilla träningshallen halvt gömd under läktaren på Fredriksskans.

Kommunalrådet Johan Persson (S) svarar idag på artikeln. I sak så blandar Persson äpplen och päron så det står härliga till, för att få det att framstå som att det är satsning på breddidrott att ge skattepengar till vuxeneliten i Kalmar FF och att all kritik mot hans politiska bolag Destination Kalmar är en kritik mot satsningar på idrottslivet. Men det överlåter jag åt Hilmansson och Forsberg att bemöta.

Men det värsta med artikeln är nog att Persson gång på gång hävdar att han svarar på en inlaga enbart ifrån Inger Hilmansson. I själva verket var den skriven av både Hilmansson och Peter Forsberg, som företräder väljarna i Kultur- och Fritidsnämnden. Persson har ju haft som taktik länge att sätta sin mediebild att det bara är Inger Hilmansson i hela Kalmar som är emot honom, när vi i själva verket är rätt många som är trötta på hans fasoner.

Persson låtsas som att Peter Forsberg inte finns. Han trollar bort en hel människa, eftersom detta är nödvändigt för att hans falska mediebild ska bli sann.

Jag har tidigare skrivit att Persson ägnar sig åt härskartekniker i sitt maktutövande i Kalmar. Jag har även gett förslag på hur han kan bättra sig, men förgäves. Här ger han prov på härskartekniker igen, och visar att hans taktik med i detta fall osynliggörande inte bara är begränsat till kvinnor. Johan Persson spelar fulspel.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Jag har precis läst Elaine Eksvärds bok Härskartekniker. I den tar hon upp hur man genom smart retorik kan bryta sönder härskaren och komma ur på ett snyggt sätt.

Sammanfattning av boken har jag skrivit om på min blog

http://mony71.blogspot.se/2013/02/snacka-snyggt.html

Anonym sa...

Johan Persson och Bertil Dahl besitter fascistiska egenskaper och hoppas dem ryker nästa kommunval.