25 september 2008

Alexander Bard blir folkpartist

Med sprudlande glädje har jag noterat att mångsysslaren Alexander Bard (åter?) gått med i Folkpartiet liberalerna. Bard gör inte bara härlig musik, han är även ständigt delaktig i samhällsdebatten och genom att grunda interesting.org tillsammans med tvillingarna Härén så upptäckte jag dessa två mentala vitamininjektioner. (Fredrik Härén har jag skrivit om här, och Theo Härén var lätt den bäste föredragshållaren i politikerveckan i Visby i somras.)

Men tillbaka till Bard. I sin debattartikel förklarar han föredömligt varför partipolitiken fortfarande behövs i Sverige på 2000-talet, och inte kan ersättas med ”enfrågerörelser” och ”enminutsengagemang”. Samtidigt klargör han att han inte tänker bli någom kändisrekrytering eller queer-alibi i partiet. Därmed blir han nog mer tagen på allvar.

Bard är, för att citera en BWO-lyssnare, ”lite vulgär ibland men ständigt intressant att lyssna på”. Han kan bli en välbehövlig vitamininjektion för Folkpartiet.

Bard skriver f ö mycket om det nystartade cyber-fp-nätverket Liberati. Och det låter ju intressant. Men vart hittar man Liberati?

Inga kommentarer: