16 maj 2008

Många positiva förslag från er

Förslagen från kalmarbor m fl strömmar in på Kalmar kan.nu. Vi har redan flera som vi i Folkpartiet diskuterar att lägga som förslag i kommunfullmäktige.

Jag läser igenom alla förslag innan de publiceras, för att kontrollera så att vi inte publicerar något som strider mot svensk lag. När vi diskuterade denna moderation var vi oroliga att förslagslådan skulle bli spammad av olämpligheter från diverse taskmörtar. Man blir ju lite på defensiven, eftersom vissa inte tvekar att sabotera för politiska partier.

Men hittills har vår oro kommit på skam. Jag inte ens behövt tveka att trycka på publicerings-knappen. Alla förslag som kommer in har varit ärliga och positiva. Och det känns väldigt bra, för det är det positiva som vi vill ta tillvara på med Kalmar Kan.

(Det känns lite som när Göran Persson målade fan på väggen ang. ”social turism”. Han fick alla att oroa sig för invandrare som skulle snylta på den svenska välfärden när vi öppnade gränserna, men det blev aldrig nåt problem med det. Folk är oftast schysstare och mer ansvarsfulla än politiker vågar hoppas.)

Inga kommentarer: