14 maj 2008

(S) hade fel – sjukintyg krävs in ansvarsfullt

Nu är det fyra månader sedan det blev möjligt för arbetsgivare att kräva sjukintyg från första dagen - ett verktyg som alliansregeringen införde för att komma åt den lilla minoritet som stjäl från samhällets svaga genom att fuska med bidrag. Precis som regeringen avsåg, så har arbetsgivarna bara använt denna möjlighet i särskilda extremfall. Det blev inte alls någon "explosion" av sjukintygskrav, konstaterar SR som har talat med vårdcentraler i landet.

Tänka sig. Socialdemokraternas svartmålning av regeringen (och arbetsgivares etik) visade sig vara helt felaktig. Ännu en gång.

Tänka sig. Privata företag utnyttjar friheten de får ansvarsfullt. Ingen vill ju få dåligt rykte som arbetsgivare. Detta fattar alliansen och vanligt folk.

Sossarna verkar dock leva kvar i vanföreställningen att privata företagare på något sätt är onda och ska misstros till varje pris. Det förklarar förstås varför deras företagspolitik är som den är. Och varför man inte ska rösta på ett verklighetsfrånvänt parti.

Vilken blir nästa (s)-myt som avlivas när den möter verkligheten? Medan sossarna fortsätter med sina fantasier, fixar alliansen mer resurser för den gemensamma välfärden…

Inga kommentarer: