26 maj 2008

Inför: första kommunfullmäktige

Ikväll gör jag min premiär som invald i Kalmar kommunfullmäktige. Troligtvis bara som ersättare, men ändå. Det känns lite speciellt att få vara med i Kalmars högsta demokratiska församling. Stora och små frågor kommer att behandlas.

Vi kommer bland annat att behandla Basses HBT-motion, som jag hoppas får ett postivt gensvar. Diskriminering pga sexuell läggning är sannolikt en av de mest omfattande typerna av diskriminering. Med kunskap måste det motarbetas.

Vi kommer även att behandla en motion från Thoralf Alfsson (sd), som tidigare beklagat att han fått faktura för att ha lagt ut upphovsrättsskyddade bilder på sin blogg. Nu föreslår han, säkert helt orelaterat, att kommunens bilder över förtroendevalda ska vara öppna för vem som helst att publicera i, tja, varför inte politiska bloggar?

Den sistnämna kommer dock troligen att få ett Nej. Upphovsrättslagen och personuppgiftslagen funkar inte riktigt så, enligt utlåtandet från kommunens tjänstemän.

2 kommentarer:

Thoralf A sa...

Har inte du en partikollega som fått fakturor för att han använt upphovsrättsskyddade bilder?

Enligt chefredaktören på en av de lokala tidningarna skall de förhålls sig på det sättet men personen ifråga kanske har hemlighållit detta för sina partikamrater.

För övrigt gick min förhandling med tidningen väldigt bra och det löste sig på ett för båda parter gynnsamt sätt.

Björn Brändewall sa...

Jag gräver inte i andra människors privatekonomiska förehavanden. Du vet säkert själv hur obehagligt det är när folk gör sånt.