11 mars 2008

Psykologin bjuder oss även på termen "förskjutning"

”Men jag förstår att din metod är rationell för en ledarskribent! Tänk att själv få formulera de politiska motståndarnas åsikter utan hänsyn till vad de jäklarna faktiskt tycker!”

Vi folkpartister får oväntad uppbackning när Östran-kåsören Joakim Carlsson skriver (inte online än) om Peter Akinders brunröda ledare härom veckan. Analysen ovan är inte helt olik min egen.

Eller nej, vänta förresten. Carlsson skrev tyvärr inte detta i en kritik mot Akinder, utan i ett försvarstal till ledaren. Istället ville Carlsson med sitt kåseri visa världen att han inte förstått Lotte Zenkerts poäng – att detta är precis samma sorts kollektivistiska retorik som nationalsocialister kör mot invandrare. Ett synsätt som man kan tycka att våra demokratiska socialister borde hålla sig för goda för.

Men jag är tyvärr inte förvånad. Förra gången Carlsson kåserade politiskt om Folkpartiet så ”skojade” han om flickor som skär sig och att vi i vår skolpoltik vill hugga fingrarna av olydiga barn. Tänk om han hade skrivit något sådant om en muslimsk organisation?

Kanske dags att folkpartister omfattas av lagen om hets mot folkgrupp, hmm? ;)

Nä, nu hoppas jag det är slut på denna soppa. Pinsam för alla (Östran-anställda) inblandade.

Inga kommentarer: