17 mars 2008

Regelvidrig blockad i Nybro

Det enligt flera bedömare kriminella fackförbundet Syndikalisterna har försatt McDonald’s-restaurangen i Nybro i blockad. Och då pratar vi inte om mes-lagliga blockader där man står brevid och fredligt uppmanar gästerna att inte handla, utan om att med våld hindra folk från att äta på McDonald’s.

Anledningen är att städfirman Capital Städ, som restaurangen anlitat, betalat låg lön till sin anställde och jobbiga arbetstider. Förvisso fult. Men McDonald’s har enligt ägaren inte på något sätt sparat pengar på att lägga ut städningen på entreprenad, tvärtom. Så man får anta att städföretaget fakturerat ganska rejält i förhållande till den lön som arbetaren fick.

Men syndikalisterna ger sig alltså på restaurangen, och tänker expandera blockaden till samtliga McDonald’s-restauranger i landet. Snacka om att missa målet. Och att tillämpa kollektiv bestraffning.

Visst kan man hävda att en restaurangägare har en moralisk skyldighet ska kolla upp sina underleverantörer, och inte bara utgå ifrån att den saftiga fakturan innebär att städaren fått ordentligt betalt. Men att som Syndikalisterna kräva ekonomisk ersättning av den som anlitat städfirman är helt uppåt väggarna.

Då är man inte ute efter någon seriös facklig lösning. Då är man bara ute efter att få bråka. Och vad är väl roligare för ungdomar på vänsterkanten än att bråka med McDonald’s?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kan någon hitta ett bra citat från Stig Dagerman som förklarar att vi alla i Sverige ska "döda" USA.
En frågande från Johanneshov
Bo Bengtsson