07 december 2009

Läkemedel i vanliga affärer viktigt för glesbygden

Det andra studiebesöket vi gjorde hade en lite gladare prägel. Vi besökte OK/Q8-macken på Norra vägen, där Anders Kvarnkullen visade hur de hade börjat sälja läkemedel sedan alliansregeringen avskaffade apoteksmonopolet förra månaden. De vanligaste receptfria läkemedlen fanns där bakom disken, och – det hade överläkaren i förra bloggposten bett oss att kolla – det fanns även barn-beredningar till salu! Eva Bengtsson Skogsberg (M) passade på att köpa lite Alvedon.

Vänsterkartellen har sagt att de tänker riva upp den här reformen om de vinner valet. Ännu en anledning att inte rösta på dem, med andra ord. För det här är något som folk vill ha; som gör vardagen lite enklare.

Man blir ju faktiskt sjuk dygnet runt, inte bara på kontorstid, vardagar. Då är det jättebra att man kan få tag på febernedsättande, eller nässpray, på de ställen som redan har öppet nästan dygnet runt. Inte minst i ett glesbygdslän som Kalmar län, där apoteken tycks ha blivit allt glesare. Men Anders Andersson (KD) noterade att även de statliga apotekens öppettider hade ökat, bara under denna månad. Heja konkurrens!

Inga kommentarer: