19 augusti 2010

Alliansen går framåt i länet!

Med en månad kvar till valet har tidningen Barometern låtit Sifo göra en opinionsundersökning av väljarnas partisympatier – inom Kalmar län! Det är ovanligt att få ta del av en lokal undersökning med så stort urval. Resultatet är både glädjande och inte.

  • Glädjande är att förtroendet för de röda partierna sjunker, särskilt för socialdemokraterna som ser ut att förlora ett riksdagsmandat. Detta plockas istället upp av moderaterna, som går kraftigt framåt.

  • Mindre glädjande är att Miljöpartiet går framåt, enligt min uppfattning oförtjänt då det enda de gjort är att ”ha Maria Wetterstrand som språkrör”, vilken tycks räcka för att slippa någon tyngre journalistisk granskning trots hyckleri, lurendrejeri och religiös ideologi.

  • Folkpartiet står på samma nivå som i valresultatet 2006, vilket är för lågt för att ge en riksdagsplats och det kan ju påverka mig personligen. Men å andra sidan så finns det en trend som visar att Folkpartiet går framåt i hela riket just nu, så vi kan mycket väl få ett högre valresultat om en månad. Det kommer jag att fortsätta kämpa för, för vi behöver verkligen en bättre skola, fri rörlighet och friare arbetsmarknad för ungdomar!

Inga kommentarer: