09 juli 2010

Silent Visby Hill

Min logi under Almedalsveckan tilldrar sig på en luftmadrass på golvet i en skola som LUF har hyrt in sig i. Det är en mycket märkligt konstruerad byggnad. Alla klassrum är på övervåningen. Alla toaletter är på nedervåningen, bortom bissart positionerade trappor och långa, mörka, ödsliga korridorer. De flesta fönster går inte att öppna. Bakom ett fönster har de satt upp ett par mannekängdockor, så att man hajar till när man går förbi där första gången. Sedan går vissa dörrar i baklås ibland, så att man inte kan gå tillbaka samma väg som man kom.

Det är med andra ord inte helt olikt att vandra omkring i survival/horror-spelen Silent Hill till PlayStation 2. För att få den fulla upplevelsen borde man förstås också stöta på mumlande, odöda monster med jämna mellanrum. I det här fallet har vi istället en drös SSU:are som vi delar skolan med. ;)

Nu är det i alla fall dags att tillbringa den sista natten här. Imorgon bitti tar jag färjan tillbaka till fastlandet. Det har blivit jättemycket antecknat på de olika seminarierna, jag ska försöka blogga om mina lärdomar den närmaste tiden.

Inga kommentarer: