27 augusti 2009

(S) anpassar sin politik efter (Sd)

Jag hörde på radion att Socialdemokraterna i Karlskrona har gått emot sitt eget budgetförslag. Orsaken: de hade plötsligt möjlighet att få igenom den – eftersom Sverigedemokraterna, i vågmästarroll, gick på deras linje. Frågan är om sossarna fick kalla fötter för att de hade lagt en solskensbudget som de aldrig hade trott att de skulle behöva ta ansvar för, eller om detta är ett resultat av sossarnas blinda utfrysningstaktik.

Mona Sahlin har ju gjort det till sitt mantra att ropa ”vi samarbetar aldrig med Sverigedemokraterna”. Om vi bortser från att det är en lögn, så visar Karlskronaexemplet hur denna rabiata mobbningslinje reducerar socialdemokraterna till ett helt principlöst parti, som ironiskt nog lägger sig i händerna på just Sverigedemokraterna.

Det finns ett talesätt (exempelvis i berättelsen Julgrisen) om att om man försöker dra en gris i ett koppel så stretar den emot åt motsatt håll. Den stretar så envist att man kan få den att gå vart man vill, bara man drar i motsatt riktning. Vill man få den att gå norrut, ska man försöka dra den åt söder osv.

Socialdemokraterna har blivit denna gris, och kopplet har de lagt i Sverigedemokraternas händer. Det är bara att dra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet!