14 juni 2015

Vill även (S) ta över Karl-Oskarskolan?

UPPDATERAT: Lasses svarar att S inte vill ta över skolan (se längst ned).

I måndags skrev jag om hur kommunalrådet Bertil Dahl (V), efter sitt senaste vulgära angrepp mot Karl-Oskarskolan, hade blivit inbjuden att faktiskt besöka skolan för en gångs skull. Han kom, from som ett lamm, tillsammans med kollegan Leila ben Larbi (V) och några fler av oss skolpolitiker, fick information om de nya ägarna, och kunde ställa alla frågor han ville om de nya ägarna och hur det (inte) kommer att påverka eleverna.

Tror ni att vänsterpartisterna blev ödmjuka eller tog lärdom av detta besök? Icke sa Nicke!

Eftersom Vänsterpartiet driver att kommunen ska ta över skolan, har jag lämnat in en enkel fråga till Lasse Johansson (S) om Socialdemokraterna i Kalmar ställer sig bakom detta. Frågan diskuteras på kommunfullmäktige imorgon.


Vänsterpartiet i Kalmar agiterar hårt för att kommunen ska ta över den fristående Karl-Oskarskolan i Oxhagen, som hyr sina lokaler av kommunen. Agitationen skapar osäkerhet bland skolans elever, personal och föräldrar. Vänsterpartiet ingår i den majoritet som styr Kalmar kommun. Därför undrar jag om Socialdemokraterna delar deras syn.
Min fråga alltså:
        Kommer Socialdemokraterna i Kalmar att verka för att kommunen tar över Karl-Oskarskolan eller på annat sätt avbryter gällande hyreskontrakt?
Björn Brändewall (FP)
UPPDATERING: Lasse Johanssons svar var föredömligt kort och betryggande, så jag knappar in det här:
Nej, vi kommer inte att verka för att kommunen tar över Karl-Oskarskolan. De driver en fungerande verksamhet med minst lika bra kvalitet som alla andra skolor i kommunen.

Lasse Johansson, ordförande Barn- och ungdomsnämnden

Inga kommentarer: