08 juni 2015

Dahl (V) ska äntligen besöka skolan han skällt så mycket på

Karl-Oskarskolan i Oxhagen har haft fått en ny ägare. Thoréngruppen tar över efter Karl-Oskar Utbildning AB, efter att koncernen uppger att de hamnat i ekonomiska problem på grund av en tvist med Växjö kommun.

Det är tråkigt att en tvist med en annan kommun ska behöva gå ut över skolan i Kalmar, och jag hoppas att Thoréngruppen kommer att förvalta det avtryck som Karl-Oskarskolan gjort i Oxhagen. Det är en välskött skola som har mycket goda relationer med kommunens Barn- och ungdomsförvaltning, och som har tagit ett stort socialt ansvar för Oxhagen även utanför skoltid. Den har bland annat varit en aktiv del i Vi i Oxhagen som anordnat meningsfulla aktiviteter för oxhagenbor.

Men vissa har gjort allt de kunnat för att sätta käppar i hjulen för Karl-Oskarskolan. Vänsterpartiet och särskilt deras kommunalråd Bertil Dahl har upprepade gånger gått ut i media för att ljuga och sprida rädsla och fördomar om skolan. Han började redan 2009, innan skolan ens hade öppnat(!) men har till dags dato aldrig besökt den skola han tydligen vet så mycket om.

Idag kommer det att bli ändring på det. Efter hans senaste utspel, där han beskrev eleverna som ”handelsvaror som kan kastas mellan olika huvudmän” (Barometern 23 maj) har skolans rektor Anna Snöberg bjudit in honom för att få visa skolan och prata om vad ägarbytet kommer att betyda för skolan.
Vi vill bjuda in dig för ett möte som handlar mer om kvalitén på den skola vi bedriver. Vi vill visa dig hur vår skola i praktiken fungerar och hoppas att du vill komma till oss.
Även politiker i Barn- och ungdomsnämnden är inbjudna, och flera av oss kommer att vara där i eftermiddag. Jag har själv kontaktat skolan under våren om vad kommunen och eleverna kan förvänta oss av ägarbytet, så det känns bra att vi ska få diskutera dessa saker.

Inga kommentarer: