23 januari 2012

Hur kan Skälby utvecklas?

Härom dagen gick jag och folk från flera kommunala förvaltningar på en rundvandring på Skälby gård och diskuterade områdets framtid. Det är slående hur mycket av de fina lokalerna som bara används som förråd för kommunens gamla möbler. Samtidigt tror jag att många inte vet hur mycket som pågår där, och det finns många möjligheter att utveckla området. Inte minst ur skolperspektiv.

Uteförskola. Karl-Oskarskolan / Nya Oxhagsskolan har sen tidigare visat intresse för ett starta en uteförskola i området. Det vore fantastiskt för barnen att få vara ute i ett så naturskönt område men ändå vara centralt i kommunen. Men nu verkar det som om Karl-Oskar har lagt de planerna på is. Men kommunen kanske ska göra slag i saken istället? Det behövs verkligen fler förskolor centralt i Kalmar.

Uteskola. Om uteförskola går bra, varför inte uteskola? Vissa elever behöver en lugnare tillvaro och skulle må bra av naturmiljö.

Vad tror du? Vad ser du för möjligheter (eller hinder) för Skälbys framtid? Lämna en kommentar!

1 kommentar:

Bex sa...

Att utveckla området mer åt stadsparkhållet är det första jag kommer på: mer växtlighet och bättre vårdat. En hundrastgård vore trevligt också.