16 september 2006

Många skoldebatter

Nu är det mesta av valrörelsen avklarad. I tre veckor har vi i Liberala ungdomsförbundet rest runt på skolor i länet och pratat politik för eleverna. Det har blivit en hel debatter, och nu kan man väl börja sammanfatta.

Först ett stort tack till Dick/MUF, Per/CUF och Christopher/KDU, som varit mina bröder i nästan alla debatter. Ni är jättesköna killar och vi har kompletterat varandra jättebra! (Synd bara att vi alla fyra varit killar, piper feministen i mig fram. Men å andra sidan har tjejerna i våra förbund hjälpt till jättemycket med kampanjandet på andra sätt.)

Det har varit jättekul att kunna konstatera det som egentligen varit sant i många år – att vi till skillnad från (s), (v) och (mp) håller med varandra om det mesta. Vi står helt enade i kampen mot ungdomsarbetslöshet, kampen för en bättre skola och kampen mot politiskt överförmynderi.

(S), (v) och (mp) har det varit lite mer spridda skurar från. De ger helt olika besked om betyg i skolan, om arbetsrätt och arbetstid, och även om vilka partier som faktiskt ska ingå i en regering om de vinner valet. (S) vill bara vara själva, (v) kräver att få vara med och (mp) kräver också att få vara med men vill helst slippa (v). Lät det rörigt? Det blir det säkert också, om de ska bråka i fyra år till. ;)

Inga kommentarer: