05 september 2006

Jag har bestämt mig.

Efter de senaste dagarnas mediehausse om inloggningsuppgifterna som nån SSU:are ska ha läckt till nån i LUF, har jag bestämt mig för att inte låta det påverka mig. Skandalen är med rätta mycket allvarlig för de (hittills 3 st) ansvariga. Men uppståndelsen har inte ett skvatt med Folkpartiets (eller sossarnas) sakpolitik att göra.

Det är inte bara en mediekarusell. Det är en mediekarusell om hur olika parter försöker styra mediekarusellen. Men det förändrar egentligen ingenting av Folkpartiets liberala budskap, eller det faktum att Sverige behöver vår politik mer än någonsin.

Vi har flyktingfamiljer som måste gå under jorden för att undfly sossarnas omänskliga asylpolitik. Vi har tiotusentals ungdomar som förtidspensioneras på livstid, i många fall bara för att dölja dem från AMS-statistiken. Och vi har mängder med patienter som dör i sossarnas vårdköer i väntan på operation.

Det är för dessa människor vi kämpar. Dessa människor behöver en regering med liberaler. För dessa människor är det fullkomligt ointressant om det ena partiet försökte sno nyhetsutrymme från det andra i augusti 2006.

Vi är tusentals folkpartister (och moderater, centerpartister och kristdemokrater) runtom i landet som kämpar för detta mål – att sätta vänsterkartellen på avbytarbänk ett bra tag framöver och sätta Sverige på en bättre kurs. Detta är så oerhört viktigt, alltför viktigt för att jag ska låta några enstaka folkpartisters dåliga omdöme sabba alltihop.

4 kommentarer:

Peterman sa...

...vilket skulle vara ett lugnande och glädjande (men inte särskilt förvånande) besked om det var du ensam som avgjorde valresultatet.

Men eftersom valresultatet avgörs av Vanliga Människor™, är jag rädd att några enstaka folkpartisters dåliga omdöme mycket väl kan sabba alltihop.

Det är visserligen inte Per Jodenius fel att vissa Vanliga Människor™ är så Totalt Jävla Intelligensbefriade™ att de inte kan skilja på individ och parti (som en insändare i dagens Barran), men han borde ha kunnat räkna ut med armbågen att det han gjorde skulle kunna skada partiet (och hela alliansen) i slutändan. Och valresultatet är, som du säger, alldeles för viktigt för det.

Björn Brändewall sa...

Jag menade mest att jag inte tänker låta det påverka mitt arbete i valrörelsen. :)

annakarin sa...

jag tyckte det var bra sagt och har länkat till dig från min blogg, hoppas det var OK.
Anna-Karin, sambo med David Westin

Peterman sa...

Åhå... Jag tyckte det var formulerat som ur en vanlig väljares perspektiv. Och det lät så optimistiskt. (Neeeeej, jag börjar bli cynisk!) ;)

Jag beundrar dig och Basse för att ni kämpar vidare. Och jag blir förbannad när jag tänker på allt arbete ni och tusentals andra har lagt ner, som några få idioter kommer och förstör.