29 mars 2010

De rödgröna försinkar FP-förslag för att själva ta åt sig äran

Oppositionsrådet Inger Hilmansson (FP) beskriver hur de rödgröna vänsterpartierna i Kalmar satt i system att bryta mot kommunallagen, för att slippa lyfta upp goda förslag från andra partier, särskilt från oss i Folkpartiet Liberalerna. De säger nej till våra förslag, men föreslår sedan samma sak själva, för att ta åt sig äran. De borde skämmas!

De försöker inte ens dölja sitt falskspel. När kommunstyrelsens arbetssutskott har möte imorgon, vill de säga nej till Folkpartiets förslag att se över busslinjerna så att det ska bli lättare att åka till Hansa city. Ett svar som vi har fått vänta på i TVÅ ÅR.

Men på SAMMA MÖTE så säger de ja till ett eget förslag, som handlar just om att se över busslinjerna så att det ska bli lättare att åka till Hansa city. Det ”kom de på” förra veckan. Skillnaden är att de inte vill vänta två år när det handlar om deras eget förslag, utan det ska minsann ”snabbutredas”.

Det är väl bra att ett klokt beslut äntligen tas, men ska alla kloka förändringar behöva dröja två år extra? Är det att sätta Kalmarbornas behov i centrum? Låter mer som personlig fåfänga, tycker jag.

Är det verkligen så viktigt vilket partinamn det står på förslaget som går igenom? Med Folkpartiet vid rodret så hade vi fixat det här för länge sedan.

Inga kommentarer: