18 augusti 2006

Hjälp transsexuella i Västra Götaland att få vård!

Dagens namninsamling:

Tänk om du vaknade imorgon och hade en kropp med fel kön? Du blir kallad vid ett annat namn än det du känner dig själv som och tvingas ha andra kläder och ett annat beteende än det som är du. Efter en tid skulle det vara en mardröm, men för en transsexuell människa är det vardag.

Transsexualism är en av de få sjukdomar som är till 100% möjliga att bota genom vård, och enligt lag har transsexuella rätt till vård i Sverige. Idag är väntetiden för att få komma till en utredare som kan påbörja vården mellan 3 och 6 månader. Självmordsförsök bland transsexuella är ungefär 20% högre än bland icke transsexuella.

I Västra Götaland får de transsexuella ingen vård, för det finns inget utredningsteam och inget av de andra fem utredningsteamen tar emot patienter från andra län än sina tilldelade.

Tycker du att även Västra Götalands transsexuella ska ha en chans till ett värdigt liv? Skriv på vår namninsamling!

Detta gör mig genast nyfiken på hur vårdsituationen ser ut här i Kalmar län... Den borgerliga majoriteten har ju gjort det mesta rätt sen de vann valet här, men i Kalmars HBT-öken törs jag inte ta något för gifvet.

Tipstack: Emil

Inga kommentarer: