25 september 2006

Det går bra för Kalmar – trots vänsterstyret

Sossarna ökar sitt järngrepp om staden. De har haft en framgångsrik strategi att ta åt sig äran av andras politik genom att första säga nej och sedan lägga samma förslag själva. Exempel:

  • Parkeringshuset på Kvarnholmen, som fp motionerade om i motvind i tre år innan det plötsligt blev valår och sossarna beslutade om det själva.
  • Sälja Salvestaden, som fp (och bara fp) sa från första början, redan innan man hade facit om dunderförlusterna. Tänk, vad många miljoner man hade kunnat spara om man lyssnat från början. Då hade de kanske inte behövt lägga ned en massa äldreboenden.

Men jag är inte bitter. Uppenbarligen är det ju Folkpartiets politiska arbete som driver Kalmar framåt. Sossarna bara apar efter i brist på något eget. Vi behöver bara nå ut med detta till väljarna, så de kan välja ett parti som driver bra, liberal politik från början till slut – inte bara blåkopierar bra idéer då och då.

Då har jag inte ens nämnt IKEA (som enligt Ingvar Kamprad placeras ut i regioner med behov av vitamininjektion* – ett underbetyg till sossarnas näringslivspolitik här, alltså) och Fanerdun-etableringen (som är en färdigstekt svala som flög in i sossarnas mun efter att ha tillagats i flera år av det borgerligt styrda regionförbundet).

Men, allt som allt är det kul att det går bra för Kalmar – trots valresultaten.

*Inte ett ordagrant citat, för jag minns inte exakt hur han sade, men det var den andemeningen.

Inga kommentarer: