04 juni 2008

Stoppa FRA-lagen!

Folkpartiet liberalerna har många samråd i år. Det känns väldigt vitaliserande för interndemokratin i partiet. Samtidigt visar det på lyhördhet att även allmänheten får komma in med svar på de kluriga frågeställningarna. Tidigare i år har jag deltagit i klimatsamrådet och integrationssamrådet, och igår satt vi i fp Kalmar och svarade på integritetssamrådet.

Ett stort problem med det sistnämnda är dock att samrådet inte kommer att vara färdigt förrän efter att riksdagen beslutat om det mycket kontroversiella FRA-lagen.

Förre försvarsminister Mikael Odenberg (m), som hanterat förslaget sedan han tog över det från (s)-regeringen och Thomas ”yttrandefrihet väger ingenting” Bodström, hävdar att han gjort en lång rad förbättringar i texten för att öka den enskildes rättsäkerhet jämfört med sossarnas originalförslag. Han nämner dock inga detaljer. Så jag anser fortfarande att förslaget är helt uppåt väggarna. Staten ska inte sitta och läsa vanligt folks e-post, Internetanvändning och SMS!

Detta tas som sagt inte upp i samrådet. Men det finns en ”Övriga frågor” i slutet. Där tycker jag att du ska gå in och skriva vad du tycker om FRA. Riksdagen röstar i frågan den 17 juni.


Uppdatering: Här kan du ladda ned sköna, satiriska låtar om FRA. Mina favoriter är Sången om storebror FRA och Försvarets Radioanstalt.

Inga kommentarer: